středa 15. října 2014

Pouliční umění v Berlíně

Sousední státy. Mám jaksi tendenci je přehlížet, možná proto, jak lehce dostupné jsou. A přitom, když je navštívím, nestačím se divit (v pozitivním smyslu). Člověk se snaží dostat do míst, která jsou daleko a přitom "doma" v Čechách či vůbec v Evropě je taky moc hezky.

Náš červnový výlet byl hlavně z důvodu konference, který chlapci z Avastu hodlali navštívit. Domluva mezi nimi byla skvostná. "Pojede se s babama". Den nato: "Bez bab". Poté, co se dohodli, že nás tedy také vezmou, pokračovalo to dále: ONA neví, jestli pojede. Tak pojede. Hmm, nepojede. Když nepojede ONA, nejede ani ON. Když nejedou ONI, nepojedou ani TITO. Takže nakonec dva dny před odjezdem se skupina snížila o polovinu na 2 páry a jelo se.

První den, vyrazili kluci ráno na konferenci a já s Péťou do města na památky. Popisovat je nemá cenu, jelikož Berlín nepochybně všichni dobře znáte.
Zajímavější byl druhý den. Kluci konferenci vzdali a tak jsme vyrazili po trase trochu odlišné, než jaká je uvedena v průvodcích. I když věřím, že někde se o ní psát také bude. Stezka plná grafitů či jiných nejrůznějších výtvarných, sochařských děl ukazuje město úplně z jiného pohledu.

A tak se kochejte se mnou následujícimi fotkami :)




Holčička vlevo je Anna Franková, jelikož hned vedle se nachází její muzeum.











Berlín je opravdu nádherné město, které má své specifické kouzlo. Kdo budete mít možnost oželet Brandeburskou bránu, utečte do pomalovaných a okouzlujících uliček ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat